top of page

Fattar du inte att jag saknar dig?

Spelas för åk 4-6

Målgrupp
Publik storlek
Längd
Bredd/djup/takhöjd
El

Teknik
Pris skolor

2a fst samma dag

Pris offentlig
Resa
Logi
Mörkläggning
Medverkande
Bygg/rivtid

9-13 år
Max 90 elever
Ca 35 min
6m/5,5m/2,5
230v (vanligt vägguttag)

Teater Tropos egen teknik
9500:-

7500:-
11000:-
50kr/mil
Två personer i dubbelrum
Ja, någorlunda
2 skådespelare
2,5h/1,5h

PDF

Det är lov och Sarah har ingenting att göra. Ingenting! Hennes mamma är borta med sitt arbete hela veckan och hemma finns bara hennes sega pappa, som verkar fastlimmad i sin fåtölj med datorn i knät.

  Ute på gården mellan husen är det tomt och Sarah sitter vid lekplatsens sandlåda. Ja hon är för stor för sandlådan men ändå hänger hon där. Fantiserar om allt som hänt, branden, när de fick fly ut på baksidan av huset. Hur de tog sig till Sverige men framförallt, att hennes fåniga, älskade pruttstorebror blev kvar i hemlandet. Hon hör hans röst. Pratar och bråkar med honom.

 

”Fattar du inte att jag saknar dig” är en bearbetning av pjäsen ”Flickan i sandlådan” från 2007. Manuset är skrivet utifrån verkliga berättelser från barn som kommit som flyktingar till Sverige. I pjäsen finns en varm ton och Sarahs berättelse slutar i förändring och hoppfullhet. 

 

Citaten är från recensioner från den första uppsättningen. Nypremiären har samma skådespelare men manuset har uppdaterats till en handling på 2020-talet. 

”Lina Petersén gör en mycket trovärdig gestaltning av Flickan, som lever ut sin sorg i fantasilekar i sandlådan och stångas med pappan i gnagande, malande missnöje. Conny Petersén balanserar fint som pappa, utan överspel. Det här är en välgjord föreställning, med problematik som mellanstadiebarn kan leva sig in i och med ett slut som inte är självklart, men som öppnar för nya lösningar.”

Dalarnas Tidning

”Här gör Lina Petersén en lysande gestaltning/.../ Hon spelar tätt, intensivt, aggressivt, med stor utstrålning, och hon har publiken helt i sitt grepp.”  Vestmanlands Läns Tidning

bottom of page