top of page

"Tack för en jättebra föreställning! Vilka bra vinklar på alla möjliga livsöden och samhällsproblem! Det kommer bli långt eftersnack imorgon när eleverna o jag har tid för det. Tack än en gång!

Hälsar Anna Åkerberg - lärare."

Lina Petersén som Asmodea, med horn i pannan och eld i händerna.

Asmodea - i en hoppfull djävla föreställning

Underhållande, galet och vackert. Vågar ni se?

”Asmodea i en hoppfull djävla föreställning” blandar komedi med drama och tar med sin publik på en resa med många oväntade vändningar. Historien med referenser till bland annat Minecraft, rör sig via myten om Djävulen som köpslår med människor om deras själar, genom Asmodea, hens dotter som inte alls är lika hemma i cynism och djävulskap till ett jordeliv med människor som inte alltid gör rätt, men försöker.

En av figurerna vi möter är den papperslösa pojken Krister som, om en ska tro honom, upplevt det mesta. Kaxigt redovisar han sina bästa livsöden som en serie troféer. Ensam och onåbar. Men när Asmodea erbjuder valfri önskning i byte mot hans själ väljer han varken det eftertraktade uppehållstillståndet eller världens rikedomar. Trots priset han får betala, en evighet i eldarna, ger han sin själ åt Djävulen mot löfte om sin sjuka brors tillfrisknande.

Max publik:   90 elever

Längd:   50 minuter

Yta för spelplats:   6x6 meter

Ord. Pris:   11000/7500

Offentlig  först.  14000

Resa:  60:-/mil

Logi:   Två pers. i ett dubbelrum

Mörkläggning:   Ja, gärna

Bygg/Riv:   2,5/1,5

Medverkande:   2 skådespelare

El:   16 A

Årskurs 3-6/familj
bottom of page